LIM Corrode - Aluminium voordeur met gecorrodeerd cortenstaal

2 610.00 EUR

Afmeting van de deur met kozijn:
Breedte van: 1000mm tot 1300mm
Hoogte van: 2000mm tot 2400mm


De THERMO-ALU INOX-serie is een product met een verhoogde thermische isolatie (Ud = 0,7W/(m2*K) en is gebaseerd op ALUPROF MB-86 PASSIVE-systemen met zijpanelen.


Kenmerkend voor deze serie is een aparte laag gecorrodeerd cortenstaal, die aan de buitenzijde van het deurblad wordt gemonteerd. Het is gemaakt van een staalsoort, die wordt gekenmerkt door een hoge weerstand tegen weersomstandigheden.


Cortenstaal vormt onder een echte roestlaag een dichte barrièrelaag van hechtende sulfaten en fosfaten. Deze barrière beschermt het oppervlak tegen verdere corrosie. De roestlaag begint zich in de tweede week te vormen. Het proces kan wel tot 3 jaar duren. De kleur van roest is aanvankelijk lichtbruin, maar wordt na verloop van tijd donkerder. Het is belangrijk dat het oppervlak na natte periodes uitdroogt. Als het staal wordt blootgesteld aan permanent vocht is de beschermlaag niet effectief en roest cortenstaal net als normaal staal. Afhankelijk van de weers- en omgevingsomstandigheden ontstaan er verschillende roestkleuren op het oppervlak, zelfs op identieke delen van het materiaal. Dit is geen defect, maar een voordeel, daarom geeft het geen recht op klachten.

Let op - de roestlaag, die eerst wordt gevormd, is niet permanent en kan daarom op de aangrenzende bouwmaterialen roestvlekken achterlaten.


De breedte en de hoogte van de deur kunnen met behulp van extra zijpanelen en bovenliggers worden vergroot. Die kunnen worden gemaakt van gewoon glas, matglas met een decoratie of gewoon matglas met een patroon, dat overeenkomt met het patroon van het deurblad.


Voor de vergrendeling wordt de meerpuntssluiting FUHR gebruikt. Het heeft veel vergrendelings- en besturingsconfiguraties.
Scharnieren: keuze uit vleugel- of rolscharnieren (WALA) of verdekte scharnieren (AXXENT).
De beglazing in het deurblad: viervlaks glas Ug = 0,5 W/(m2*K).
Dikte polyurethaanschuim in het blad: 76mm.


Extra mogelijkheden om de inbraakwerendheid van de deur te verhogen:
- inzetstukken 6D-C klasse
- anti-inbraak scharnieren,
- Glas P4-klasse.


De deurenset bevat:


- De deur en het deurkozijn zijn van aluminium;
- GreenteQ deurkruk van RVS;
- 3-delige rolscharnieren in dezelfde kleur als de deur;
- automatisch 3-punts draaistangslot FUHR 833;
- master-carre sierglas dat in de beglazing wordt aangebracht;
- Standaard slotinzet met 3 sleutels.


Ook Gekocht